maanantai 25. maaliskuuta 2013

Tervehdys

Täällä on syntynyt taas pari pientä valmista neuletta joten tulin esittelemään ne. 


Perussukat seiskaveikasta kolmosen puikoilla valmistuivat jo pari viikkoa sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi blogattua niistä. Näillä sukilla on painoa 81 grammaa. Nämä on aloitettu joskus sellaisella hetkellä, kun tarvin työn jota ei tarvi ajatella eikä paljon katsoakaan.

 
Toisen vastavalmistuneen työn innoittajana oli Päivölän neuleretriitti, jonne osallistuin nyt ekaa kertaa. Aloin siellä neuloa Hitchhiker-mallista huivia violetista alpakasta, mutta se on vielä kesken. Myöhemmin kotona surffaillessani satuin näkemään k.o. mallista tällaisen reiällisen version, ja siihen piti heti saada kirjavaa lankaa. Tämä huivi on neulottu kutosen puikoilla ja painaa 90 grammaa. Tykkäisin tosi paljon tästä langasta mutta viisi minuuttia kaulassa pidettyäni muistin, miksi en yleensä käytä mohairia sisältäviä neuleita - en kertakaikkiaan kestä tuota kutinaa... Joku muu saa tämän :)

Mulla on nyt tosi monta neuletta kesken ja neulomisinto on Päivölän reissun jäljiltä aika korkealla, eli luultavasti tänne tulee tänä vuonna enemmän päivityksiä kuin viime vuonna. Saapi nähdä.

Loppukevennyksenä vielä kuva takapihan tyypistä muutaman viikon takaa :)

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis huivi! Ja ihanan terhakas kurre!
Kyllä Päivölä aina neuleinnostusta nostattaa, se on totta. =)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska toi tyyppi! Ihana huivi ja tiedän kyllä jonkun jonka värit noi on ihan täydellisesti :) Tekis heti mieli laittaa kaulaan <3<3<3
T. i@

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana huivi ja upeat sukat. Mukavaa Pääsiäisen odotusta.

Katja V kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.