sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hassu pipo

Näin kuvan hauskasta piposta, joka oli neulottu vinoon ainaoikeaa ja siinä oli keltainen kapea raita. En muista missä kuva oli, enkä löytänyt sitä uudestaan, mutta minua jäi kaivelemaan, että miten se mahtoi olla tehty. Niinpä päätin kokeilla että miten saisin samanlaisen aikaan.

En tiedä kuinka samanlainen minun pinkkiraitaisesta pipostani tuli, mutta suunnilleen kahdeksannella aloituksella sain aikaan itseäni miellyttävän version:

 
Neuloin pipon kaksinkertaisesta mustasta Nallesta ja kolminkertaisesta pinkistä Woolista vitosen puikoilla. Loin 50 silmukkaa, ja toisessa reunassa (pipon reuna) kavensin aina ensimmäisen silmukan, toisessa reunassa eli päälaella taas lisäsin yhden. Jotta sain piposta kartiomaisemman, enkä joutunut tekemään päälaelle kiristettyä sumppua, neuloin koko ajan sinne lyhennettyjä kerroksia. Musta lankani riitti juuri sopivasti ettei tarvinnut tehdä tuon leveämpää pinkkiä raitaa. Pinkin raidan toisessa reunassa kulkee pipon sauma, jonka yritin tehdä mahdollisimman siististi, koska sauma kiertää etupuolella.

 
 
Pipolle tuli painoa 81 grammaa ja sitä oli tosi hauska tehdä. Pitkästä aikaa hiukan haasteellisempaa neulomista, kun piti keksiä miten teen. Mulla oli aluksi ajatus, että silmukkarivit kääntyisivät matkan varrella, mutta se oli mahdoton toteuttaa ilman ylimääräisiä saumoja. Tein telkkaria katsellessani sanomalehdestä kaavankin - tai pariinkin kertaan, mutta sitten päädyin lyhennettyihin kerroksiin.
 
Saa nähdä löystyykö tuo reuna käytössä, mutta ainakin nyt tuo pipo tuntuu hyvältä päässä. Saattaa olla, että teen toisenkin samalla mallilla, ehkä laitan enemmän raitoja...
 
Tänään innostuin kaivamaan ompelukoneen esille ja korjailin vaatteitani, jotain uuttakin tekisi mieli ommella, mutta tällä hetkellä työ vie aika lailla mehuja - mulla on uusi ryhmä opetettavana, entiset kullanmurut valmistuivat keväällä vaatetusompelijoiksi ja lensivät maailmalle, nyt mulla on uudet lapsukaiset ja uudet haasteet - ja tykkään tosi paljon!


3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Hauska pipo, ei ihan tavanomainen! =)

Elli kirjoitti...

Hauska :)

Sartsa kirjoitti...

Raita antaa kivasti piristystä mustan kanssa rinnakkain.