sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Mukavaa syyssunnuntaita!


Tulin esittelemään pikku tekeleitä, joita elokuun lopussa valmistuikin useampia.

Virkkasin vironvillasta monikulmaisen huivin, joka on enemmän kuin puoliympyrä ja jonka tarkoitus olisi pysyä hyvin harteilla. Tässä on yksi vyyhti muutama vuosi sitten ostettua lankaa, painoa tasan 200 grammaa. Virkkasin kolmepuolikkaalla koukulla muutamassa päivässä, koska työ tuntui niin mukavalta ja sopi hyvin tehtäväksi sekä bussissa että telkkaa katsellessa. Olisin toivonut huivista vähän isompaa kääriytymisshaalia, mutta oli tyydyttävä siihen, mihin lanka riitti.

Tässä myttykuvassa huivin väri näkyy hiukan paremmin - nuo turkoosit osat ovat oikeasti hiukan vihreämpiä...

Sitten neuloin kaksinkertaisesta Drops Alpacasta makkarapipon. Tässä on käytetty kolmosen puikkoja, silmukoita oli 88 ja painoa 75 grammaa. Päälaelta kuvattuna näyttää joltain frisbee-kiekolta.

Neuloin samasta Dropsin Alpacasta Hitchhiker-huivin. Huivi painaa 76 grammaa ja se on neulottu kolmepuolikkaan puikoilla. Aloitin tätä huivia keväällä Päivölässä ja nyt kun kaivelin esille keskeneräisiä töitäni, tajusin, että en haluakaan huivista suurempaa, kuin missä olin menossa, vaan päättelin työn ja päätin tehdä loppulangasta toisen, ohuemman pipon.
 

Neuloin loppulangasta siis ihan peruspipon. Tein kakspuolikkailla puikoilla 100 silmukkaa ja neuloin sileää ja kavensin päälaelle ihan perusmalliin. Sitten poimin reunasta 84 silmukkaa ja tein resoria niin pitkälti kuin lankaa riitti. Yllättävä riittoisaa olikin, sain pipoon kaksinkerroin taitettavan resorin. Pipolle tuli painoa 42 grammaa.

 
Tässä siis elokuun käsityöinnostuksen tuotoksia, saapa nähdä mitä syyskuussa syntyy - selailin Ravelrystä kuvia inspiraationsaamiseksi ja ainakin kaivoin esille yhdet ikivanhat langat erään idean toteuttamiseksi. Palataan siihen sitten joskus :)
 

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kivoja valmiita töitä, erityisesti tuo virkattu huivi on kaunis!

Sartsa kirjoitti...

Jännä kuviointi ja malli tossa ylimmässä huivissa.