lauantai 18. tammikuuta 2020

Kakskytluvun ensimmäiset

Tämän vuoden puolella olen saanut valmiiksi kaksi paria sukkia.


Lankana on Novitan Muumilaakso, joka on paksuudeltaan Seiskaveika ja Nallen välistä. Sukat on neulottu kolmosen puikoilla ja ne painavat 74 grammaa. 

Tein toiset sukat Muumilankojen jämistä, ei niistä kovin hienot tulleet, mutta halusin saada nuo langat loppumaan, koska mulla ei ollut mitään muuta niiden kanssa yhteen sopivaa. Valkoinen on myös Muumia, Muumitalo, nimeltään. 


Nämä jämäsukat on myös neulottu kolmosilla ja ne painavat 79 grammaa. 

Tällä hetkellä työn alla on pari vuotta sitten aloitettu superohut jakku Drops Lace -langasta. Sitä tikuttelen telkkaa katsoessa. Tänään kaivoin esille myös toissavuonna aloitetun Japanese Garden -huivin tekeleen. En yhtään muistanut miten sitä tehdään ja aloin tavaamaan enkunkielistä ohjetta - ehkä se siitä selkiää, kun vaikka huomenna kaikessa rauhassa keskityn tutkimaan. Ainakin siinä joutuu sen verran laskemaan ja seuraamaan ohjeita, että ei ole mikään telkkarikäsityö (niin kuin sukat tai tuo ohut jakku jota nyt teen), vaan vaatii hieman keskittymistä. Ehkäpä se nyt kevään kuluessa valmistuu. 

Tässäpä tärkeimmät, Mukavia talvipäiviä, vaikka talvi nyt onkin vain kalenterissa!

3 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Mullakin on jo valmista, mutten ole saanut kuvattua.
Niin se vaan pyörähti uusi neulevuosikymmen käyntiin. Laski, että on 8. vuosikymmen jolla neulon. Ehdin näet aloittaa 50-luvun puolella. Ihan hirvittää!;/

Raijis kirjoitti...

Mulla on vasta seitsemäs neulevuosikymmen ja niistä se eka eli kuuskytlukukin oli neulomisen osalta vähän heikonpuoleista :D Viiskytlukua kerkisin elää n 3 kk niin en tainnut saada puikkoja vielä käsiini :D :D :D Mut toivotaan paljon neulomisvuosia meille vielä <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kauniisti on vuosikymmen alkanut sinulla.