tiistai 11. helmikuuta 2020

Japanilainen puutarhaniSain valmiiksi puolitoista vuotta kesken olleen huivin, joka on neulottu Jana Hulkin Japanese Garden -ohjeella. Lankana on Malabrigon Silky Merino. Huivi jäi aluksi kesken, kun näytti siltä että lanka ei riittäisikään. Välillä mietin jo purkamistakin, mutta koska keskustan "tikkatauluosuudessa" lankaa oli joutunut katkomaan moneen kertaan, päätin sittenkin jatkaa. Olin ostanut langat Tallinnasta Wool&Wollenista (kahdella eri reissulla), mutta koska just nyt ei ollut tiedossa reissua sinnepäin, ajattelin tilata lisälangat sen verkkokaupasta. Oikeita värejä ei sitten ollutkaan, ja lopulta löysin niitä Amazonin kautta - jostain Puolasta ne kai tuli.


Mulla oli vähän paksumpaa lankaa kuin alkuperäisessä ohjeessa ja huivista tuli suuri. Leveys on tikkataulun kohdalta 48 senttiä ja pituutta on 220 senttiä. Painoa huiville kertyi 241 grammaa. Huivi on neulottu nelosen puikoilla, kukkaraidoissa tarvittiin myös neljäpuolikkaita. 

Tilasin niitä lankoja sitten varmuuden vuoksi vähän liikaa, joten nyt mulla on työn alla pari herkullisen väristä ja ihanan pehmoista silkki-villapipoa. 

Tykkään tuosta huivista ihan kamalasti tuossa kuvassa ja katsellessani sitä tuolin selkänojalle ripustettuna, mutta ei se oikein luonnikas ole harteilla. Se on kyllä pehmoinen ja lämmin mutta vähän turhan pitkä ja mitä jos joku ampuu nuolen mun niskaan? 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Apua kuinka ihana!!!!!!!!!!!!!!!!!!
t. i@

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.