perjantai 19. lokakuuta 2007

Sukkia ja sukkalankaa....

Sain taas valmiiksi yhdet sukat:
Nämä painavat 80 grammaa ja neuloin ne muutaman vuoden takaisesta Jussista - tuo ruskea lanka on tweedmäistä, siinä on eri sävyisiä nyppyjä. Toisen sukan kärkikavennuksen toiseksi viimeisellä kerroksella kävi vahinko: Yksi rakkaista bambupuikoistani katkesi! :-( Sniif. Milläs nyt neulon bussimatkalla?

Ja sitten pitää tehdä tunnustuskin! Ostin aamulla lankaa. Enkä siis vain yhtä kerää vaan 1350 grammaa!
Lähdettiin siis tänään lomapäivän kunniaksi shoppaileen - halusin Prismaan, koska siellä oli seiskaveikkaa joitain värieriä tarjouksessa. Ostin sieltä nuo kuvassa keskellä harmaina näkyvät - oikeasti vaaleanruskeat langat eräälle mieshenkilölle luvattuja sukkia varten. Sitten poikettiin kotimatkalla toisessakin kaupassa ja siellä iskikin ostohysteria! Nuo mustat kerät ovat Nallea - tarkoitus on neuloa siitä haikailemani slipari - (vanhat seiskaveikkani, joita ensin meinasin ovatkin eri värieriä, niin en voinutkaan aloittaa liiviä niistä). Sitten nuo siniseltä näyttävät mutta oikeasti harmaat Isoveljet on tarkoitettu joululahjatumppuja ja töppösiä varten. Ja tuo maastovihreä Nalle on ihan omaksi iloksi.

Mutta kun se puikko katkesi niin milläs mä nyt neulon?

Nyt on ihan pakko kysyä, tietääkö kukaan rakkaista lukijoistani, saisko Itäkeskuksesta bambupuikkoja, vai pitääkö mennä niiden takia keskustaan - ja minne siellä? Nuo ainokaiseni olen ostanut Imatralta.

4 kommenttia:

Villasatu kirjoitti...

Sieltä Itäkeskuksen lankakaupasta (Hansasillalla, en muista sen kaupan nimeä), olen ostanut kahdetkin bambupuikot, pitäisi siellä olla lisää.

Helsingin keskustasta taas, bambupuikkoja saa ainakin Priimasta (Hämeenkadulla), Vihreästä vyydistä (Hakaniemen hallissa), Menitasta (Korkeavuorenkadulla) ja Fiinaneuleesta (yrjönkatu?).

Toivottavasti löydät sopivat.

Villasatu kirjoitti...

Ny muistui nimikin mieleen siitä Itäkeskuksen kaupasta: se on Lanka-Vakka.

Raijis kirjoitti...

Kiitoksia, kipitän siis maanantaina Hansasillalle!

Unknown kirjoitti...

Minkä kokoisia puikkoja tarviisit? mulla on jemmapiilossa 15 cm puikkoja ainakin 4, 4.5, 5 vaikka taitavat olla liian paksuja ainakin nallelle. Puikkotilaus Saksaan lähtenee varmaan alkuvuodesta jos jotain haluat vinkkaa. Noi 15 cm puikot ovat maksaneet 3.90 setti. Bambupyöröjä ja muitakin puikkoja on saatavilla mutta niiden hinnoista minulla ei ole tietoa, voin toki selvittää.