keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Nauhalankahuivi

Sain vielä lokakuun puolella urakoitua valmiiksi tämän huivin:

Elikkä tässä olohuoneen matolla makaa Enigma-nimisestä puuvilla-viskoosi-nauhalangasta poikittain aina oikein neulottu kolmiohuivi. Lanka oli tosi hankalaa käsitellä - aloitin vaikka kuinka monta kertaa, ja lopulta päädyin tuollaiseen perusmalliin, koska mikään muukaan ei toiminut. Lanka on hirmu liukasta ja toisin paikoin paksua ja toisin paikoin ohutta - nuo reunalla näkyvät lenkit tulevat itsestään, kun langan paksu kohta vaan tulee ulos neuleesta. No,väri on kumminkin mulle tosi mieleinen, joten veikkaan, että jos tuo vaan pysyy kaulassa, niin tulen sitä varmaan käyttäänkin aika paljon.


Laitan vielä lähikuvankin, väri ei ole ihan parhaimmillaan, mutta suunnilleen tällaista pinnasta tuli...
Niin, tämä lanka oli siis elokuisia Tuhkolmantuliaisiani - neuloin lopulta kutosen puikoilla ja painoa tällä on 200 grammaa.


Näin kuun vaihtuessa voisin laittaa pientä tilastoakin valmistuneista.


Lokakuussa neuloin 10 työtä, jotka painavat kaikki yhteensä 830 grammaa - alkukuusta neulotut ohuet sukat ja tumput eivät ole paljon painaneet. Lisäksi olen tehnyt isoäidin neliöitä tähän mennessä 58 kappaletta, mutta niitä ei vielä lasketa mukaan. Koko vuonna olen "tuhonnut" lankaa 11 kiloa ja 90 grammaa yhteensä 68 tuotteeseen. Silti lankavarastoni on keventynyt tammikusta vain kilon verran ;)


Kesken on tällä hetkellä Isoäidin tilkkupeiton lisäksi musta slipoveri, miesten sukat, alpakkahuivi sekä jo pahasti ufoutuneet sateenkaaritakki ja samettimainen Susanna-pusero.


Luuletteko että saan nämä kaikki tänä vuonna valmiiksi?

Ei kommentteja: